vineri, 15 noiembrie 2013

Apocalipsa, din nou

Abia am scapat de apocalipsa de la sfarsitul lui 2012 ca acum se anunta alta. Noul sfarsit al lumii este prognozat pentru 22 februarie 2014, vinovati fiind de aceasta data nu incasii, maiasii ori Nostradamus ci vikingii. O singura problema ar fi in indeplinirea profetiei, aceea ca semnele premergatoare nu s-au manifestat pana acum. Astfel, apocalipsa 2014 ar fi precedata de 3 ierni caracterizate de un ger nemaivazut care face sufletele sa inghete ca niciodata inainte. Iar noi n-am experimentat inca asemenea evenimente meteo-climatologice. In fine, poate vor fi ingheturi si dezgheturi succesive in perioada imediat urmatoare, avand durate scurte. In acelasi timp marile isi vor iesi din matca si vor acoperi pamanturile, intrebarea logica fiind ce anume va duce la dizlocarea unui volum atat de mare de lichid. Principiul lui Arhimede, nu? In plus, Soarele si Luna vor disparea de pe cer.
 
Daca acestea vor fi lucrurile materiale, palpabile, cine o rezista unor asemenea evenimente ca sa le mentioneze mai tarziu in noua istorie a Pamantului, la nivel mitologic lucrurile stau in felul urmator: Zeul Odin se va infrunta cu lupul Fenrir si din pacate va fi infrant de catre acesta din urma. Fratii lui Fenrir, lupii Skoll si Hati sunt cei care vor inghiti Soarele si Luna, ceea ce va face ca Pamantul sa se scufunde intr-un intuneric complet care va contribui la moartea si disparitia majoritatii vietuitoarelor.
 
Urmarea apocalipsei? Retragerea apelor, dezgolirea pamanturilor si renasterea vietii. La aceasta vor contribui cei cativa zei care vor reusi sa supravietuiasca apocalipsei si singurii doi oameni supravietuitori care vor repopula lumea.
 
Mai are rost deci sa ne pregatim de apocalipsa?