miercuri, 18 decembrie 2013

De la petrecerea de Craciun direct in mainile politiei

Cum, ma, sa te duci cu inima deschisa la petrecerea de Craciun si sa pleci de acolo aflat in custodia politiei? Este printre cele mai mari tampenii pe care cineva le poate face, sa-si strice o seara si o noapte atat de frumoasa pentru ce? Ca sa ajunga sa-i fie puse catusele la maini. Trebuie sa fie groaznic. Bine, mai intai trebuie sa-si si aminteasca. Si culmea, nu s-a intamplat unuia sau altuia, o mie de oameni au fost implicati in probabil cea mai mare si mai stupida cearta din ultima perioada.

S-a intamplat la un hotel respectabil din Los Angeles, Radisson, de fapt la unul dintre cele sapte hoteluri ale acestui lant aflate in Los Angeles, cel situat in imediata vecinatate a aeroportului international. Prilejul fiind o petrecere de Craciun organizata, atentie, in scopuri caritabile(!), de catre o organizatie ce lucreaza indeaproape cu nimeni alta decat Casa Alba, pentru asigurarea excelentei in educatie pentru afro-americanii de pe teritoriul Statelor Unite.

Politia chemata de catre angajatii hotelului care gazduia evenimentul in sala de bal a stabilimentului au stabilit ca focul scandalului a fost declansat de un grup de aproximativ 25 de oameni, majoritatea ajunsi intr-o stare avansata de ebrietate la cateva ore dupa inceperea petrecerii, cearta initiala transformandu-se in bataie in toata regula. Problema s-a amplificat odata ce alti invitati au incercat sa opreasca bataia in desfasurare, pumnii impartiti in dreapta si in stanga incitand la mai multa violenta. La apogeul scandalului bataia ajunsese sa implice mai mult de o mie de persoane.

A fost nevoie de interventia in forta a politistilor veniti in numar mare sa ii opreasca pe scandalagii consemnati la fata locului pentru ingrijiri medicale si pentru declaratii, o parte dintre ei ajungand asa cum scriam la inceput sa poarte catuse la maini in drumul lor catre sectia de politie.

Halal petrecere de Craciun, nu-i asa? Componenta de caritate a evenimentului a fost un fiasco.

sursa foto: radisson.com