sâmbătă, 7 decembrie 2013

O masa la restaurant pentru ca un record sa reziste

Recordul ii apartine unui francez, un portar de fotbal francez, pe numele sau Gaëtan Huard. Iar performanta aflata in joc zilele acestea se refera la invincibilitatea sa care, datand din sezonul competitional 1992-1993, masoara nu mai putin de 1.176 de minute in care niciun jucator de fotbal nu i-a putut inscrie vreun gol in meciurile contand pentru prima liga de fotbal din Franta, Division 1 (competitie ce mai tarziu, in 2002, a fost redenumita drept Ligue 1 cum este cunoscuta astazi). Ceva mai mult deci de 13 meciuri in care Huard si-a aparat cu succes poarta, echipa si renumele. Jucatorul evolua la vremea respectiva pentru Bordeaux, echipa reusind, si cu ajutorul portarului sau invincibil, sa ocupe la finalul sezonului un excelent loc 3 dupa Paris Saint-Germain si AS Monaco.

Recordul lui Huard se gaseste insa acum sub presiune pentru ca un alt portar, nigerian de aceasta data dar portar tot la o echipa din divizia de elita a Frantei, OSC Lille, a ajuns la 1.035 de minute de invincibilitate in poarta echipei sale. Este vorba de Vincent Enyeama care nici nu-si mai aduce aminte cand a primit ultimul gol, acum mai bine de 11 meciuri in urma. Enyeama, in varsta de 31 de ani, are parte de un sezon fabulos, primind doar 4 goluri in 16 meciuri dintre care mai bine de 11 jocuri, cele mai recente, cu poarta imaculata.

Acum intervine legatura dintre Vincent Enyeama si Bordeaux. OSC Lille va disputa urmatorul meci din campionat chiar impotriva lui Bordeaux iar antrenorul acestei din urma echipe este Francis Gillot, un bun prieten al lui Gaëtan Huard. Drept pentru care antrenorul lui Bordeaux i-a anuntat pe toti jucatorii din subordinea sa ca vrea neaparat ca macar unul dintre acestia sa reuseasca sa perforeze poarta lui Enyeama asa incat numaratoarea perioadei de invincibilitate a portarului sa inceteze iar recordul lui Huard sa ramana in continuare in statisticile fotbalului francez.

Recompensa pentru jucatorul care va reusi sa trimita balonul rotund in atele plasei portii lui Huard este o masa la restaurant asigurata de catre antrenor, acesta sperand ca in cazul in care planul ii iese, sa ii faca cinste nu doar jucatorului sau ci si lui Huard. Desi as spune ca insusi Huard ar trebui sa le faca cinste antrenorului si jucatorului.

Se naste insa intrebarea: isi va pastra Francis Gillot promisiunea in cazul in care va fi un autogol? ;-)

Update: Avem si un castigator: Landry Joel Tsafack N'Guémo, camerunez la origine. Mijlocasul legitimat la Bordeaux, purtator al tricoului cu numarul 7 (ce vremuri, cu ani in urma 7 era numarul de pe tricoul lui Lacatus, acum saptele a coborat in linia de mijloc a echipelor de fotbal) l-a invins in minutul 27 al meciului Bordeaux-Lille pe bravul portar Enyeama care a ajuns totusi la o incredibila performanta, de 1.062 minute fara gol primit in meciurile din Ligue 1. Recordul lui Gaëtan Huard rezista iar N'Guémo merge la restaurant pentru o masa platita de seful sau.